Tietoa omakotitalon ilmanvaihdosta

Toimiva ilmanvaihto parantaa asumismukavuutta ja turvaa niin oman kuin talosikin terveyden.

Hyvä ilmanvaihto vaikuttaa rakennuksen kuntoon ja elinikään sekä omaan terveyteesi. Mitä puhtaampaa sisäilmaa hengität, sitä paremmin voit.

Esimerkiksi päänsärky ja väsymys voivat johtua sisäilman alhaisesta happipitoisuudesta. Tehokkaan ilmanvaihdon ansiosta asunnon hiilidioksiditasot pysyvät riittävän alhaisena. Hyvä ilmanvaihto estää myös normaalista elämisestä (mm. suihku, sauna, pesukoneet, ruoanlaitto ja hengittäminen)  syntyvän kosteuden pääsemisen talon rakenteisiin.

Teemme ilmanvaihdon puhdistuksia ja säätöjä kaikenlaisiin kiinteistöihin.

Ilmanvaihdon puhdistus

Puhdistus poistaa ilmanvaihtojärjestelmään kertyneen epäpuhtauden. Epäpuhtaudet (mm. pöly, siitepöly, homesienet ja kemikaalit) leviävät järjestelmiin ajan kanssa ja vaikuttavatkin suoraan terveyteesi.

Suositeltu puhdistuväli on 10 vuotta, mutta jos rakennus sijaitsee pölyisellä alueella, niin puhdistus kannattaa suorittaa aikaisemminkin.

Ilmanvaihdon säätö

Suomessa, jossa talot rakennetaan energiansäästön vuoksi tiiviiksi, pitää ilmanvaihtojärjestelmän säätö tehdä tarkkaan.

Liian alipaineinen talo vetää korvausilmaa vääristä paikoista (mm. vuotokohdat tai takka), jolloin talossa saattaa haista esimerkiksi maa-aines. Ylipaineinen ilmanvaihto taas puskee sisäilman kosteutta rakenteisiin, jolloin sinne voi syntyä kosteusvaurioita.

Ilmanvaihdon säädöllä varmistetaan että raitista ilmaa tulee tarpeeksi oleskelualueille (makuuhuoneet ja olohuone) sekä likainen ilma poistuu tehokkaasti kosteista tiloista (wc, kylpyhuone ja kodinhoitohuone).

Tilaa talosi ilmanvaihdon puhdistus ja säätö suoraan LVI-Iivarin uudesta verkkokaupasta, kysy lisää oheisella lomakkeella tai puhelimella 040 5091686


Ota yhteyttä

Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Autamme mielellämme.


Aiheeseen liittyviä tuotteita/palveluita:

Siirry verkkokauppaan