LVI-Iivari Oy tiedottaa! 1.6.2021 alkaen kaikki palvelut yhdestä osoitteesta: lapintalotekniikka.fi

Tonttivesiputkien remontti

Kunnan runkovesiputki on yhdistetty tonttivesiputkella kotisi putkistoon. Hyvin usein on epäselvyyksiä kenen vastuulle tonttivesiputkien eri osat kuuluvat?

LUE LISÄÄ

Kenen vastuulla?

Kunnan vesilaitoksen vastuulle kuuluvat katujen läheisyydessä sijaitsevat runkovesiputket sekä talojen sisällä oleva vesimittari. Tonttivesiputki sekä vesimittariventtiilit kuuluvat kaikki kiinteistön omistajan vastuulle.

Mikä on vesilaitoksen vastuulla ja mikä kiinteistön omistajan? Avaa kuva isommaksi napsauttamalla.

Tonttivesiputkien remontti on myös omakotitalon putkiremontti

Monesti taloja ostaessa saattaa myyntipapereissa lukea että putkiremontti on tehty. Tällöin talon sisällä sijaitsevat käyttövesi- ja lämmitysputkistot voivat olla uusittu, mutta tonttivesiputki voi olla vanha. Monelle voi tulla yllätyksenä tonttivesijohdon vesivahinkoriski. Samalla tienpätkällä Sodankylän keskustassa on ollut muutaman vuoden sisällä tonttivesijohtovuoto neljässä talossa. 50-80- luvulla putkimateriaalina käytettiin sinkittyä rautaa ja siitä eteenpäin pääosin muoviputkea.

LVI-Iivari asentaa tonttivesijohdot suojaputken sisälle muoviputkella. Näin tonttivesiputket ovat kestäviä ja rakennemuutosten tullessa helposti muokattavissa.

Suurin vuotoriski on vanhoissa rautaputkissa

Talon alla vuotavan tonttivesiputken voi havaita kevyesti turvonneesta seinä- ja lattiamateriaalista. Vahinkojen määrää voi minimoida kartoittamalla ongelmat mahdollisimman aikaisin. Jos merkkejä on ollut jo pidemmän aikaa, voivat vahingot olla jo aika suuret ja vaativat talon sisällä suuria ja vaativia purku- ja kuivaustöitä.

Tonttivesiputken vuoto on vaikeampi havaita kuin käyttövesiputkiston (vesimittarin lukemat pyörii vaikka hanat eivät ole auki) tai lämmitysputkiston (lämmitysjärjestelmän paineet laskee). Jos hyvin käy vuoto sijaitsee talon ulkopuolella, jolloin yleensä vesi nousee maanpintaan ja putki voidaan uusia ilman suurempia vaurioita.

LVI-Iivarin asentamat tonttivesiputket eristetään ja putkeen asennetaan aina automaattinen lämmityskaapeli jäätymisen estämiseksi. Tonttivesiputken vesivahinko poistuu ja pääset keskustelemaan pienemmistä vakuutushinnoista vähentyneen vesivahinkoriskin takia.

Kuuluuko kotisi riskiryhmään?

Kotisi tonttivesiputket ovat rautaa.
Kotiisi ei ole tehty tonttivesiputkien remonttia.
Olet havainnut turvotusta joko seinissä tai lattiassa.

Miten voisimme auttaa? Kysy oheisella lomakkeella.

    Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Autamme mielellämme.

    Haluatko helposti selvyyden kaikista kotisi putkistoon liittyvistä asioista?

    Lue lisää maksuttomasta kuntokartoituksesta!

    Lue lisää